Сериозен проблем ли е да имаме косопад

Публикувано на 30 мар. , 2018

Значението на косата в нашия живот няма как да бъде пресилено. Както повечето неща в живота разбираме колко важна за нас е косата ни едва когато започнем да я губим. Причините за косопада могат да бъдат от различно естество, но добрата новина е, че много от тези състояния на загуба на коса биха могли да се предотвратят и да са лечими. Всъщност повечето причини са съвсем нормални, банални и лесни за диагностициране, но не бива да неглижирате косопада си, тъй като понякога този на пръв поглед естетически дефект, може за в бъдеще да се окаже много по-сериозен проблем.

Каквато и да е причината няма как да пренебрегнем значението на косата особено в съвременното общество, което силно се фокусира върху външния ни вид. Без значение дали се касае за мъж или жена, губейки косата си поради някаква причина, ние губим повече нашето естествено, младежко излъчване. Губим своето самочувствие и самоувереност.

 

Кой най-често страда от косопад?

Това състояние се среща както при мъже, така и при жени. Проучванията, обаче сочат че при мъжете изтъняването на косъма и оредяването на косата е все по-често срещано явление.

Приблизително 400,000 от българските мъже страдат от косопад, 40% от тях имат загуба на коса в различна степен, най-вече на възраст след 35 години.

 

Косопадът симптом ли е или болест?

Косопадът не застрашава живота Ви и не предизвиква болка, но е изключително неприятен и действа зле на самочувствието. По-скоро ефектът от косопада в повечето случаи е предимно социален и емоционален.

Независимо от причината – генетични фактори, проблеми с щитовидната жлеза, хормонален дисбаланс, лекарства и т.н.,  при всички положения, третирането на проблема трябва да стане с помощта на специализиран продукт. Резултатите са толкова по-добри, колкото по-навреме се започне лечението.

Ние сме помислили за Вас, като сме създали шампоан DX2-Black, съдържащ специално разработена формула за лечение на косопада – Pronalen Fibro-Actif®.

 

Как действа Pronalen Fibro-Actif®?

Биоактивният комплекс Pronalen Fibro-Actif® съдържа олигопептиди и олигозахариди, извлечени от пшеница и соя. Достигайки до дълбоките слоеве на кожата, ЗАБАВЯ ПРОЦЕСА НА СТАРЕЕНЕ НА КЛЕТКИТЕ, включително и тези на космените фоликули. Този набор от биологично активни молекули осигуряват достатъчен приток на енергия и увеличават синтезата на протеини, колаген, еластин и глюкозаминогликани. Те УДЪЛЖАВАТ ФАЗАТА НА РАСТЕЖ НА КОСАТА и по този начин СПОМАГАТТ ЗА НАМАЛЯВАНЕТО НА ЗАГУБАТА Й, И СПИРАНЕТО НА КОСОПАДА.

Медицинският шампоан DX2 за мъже против косопад има в състава си Pronalen Fibro-Actif®, който подхранва, заздравява и възстановява структурата на косата. Биоактивният компонент достига до дълбоките слоеве на кожата и до фоликула на косъма, забавя процеса на остаряване на клетките и подобрява състоянието на косата и скалпа. DX2 е обогатен със сок от листа на алое,  който е доказано ефективно средство срещу косопад. Ензимите, които се съдържат в алое вера стимулират растежа на косата и регенерацията на скапла. Алое е богато на витамини и минерали, които помагат за подхранването на скалпа и облекчават раздразненията. Съставките на сока формират естествен филм, който предпазва косата от вредните влияния на ултравиолетовите лъчи. От друга страна сокът от листа на алое регулира себумната секреция и намалява омазняването на косата.

Растението, което е известно с хидратиращите си свойства, се използва и за облекчаване на сух скалп и е с доказана антимекотична дейност.

 

Колко често да се ползва шампоан DX2-Black?

Шампоан DX2 е за ЕЖЕДНЕВНА УПОТРЕБА.

  • При редовната му употреба, той успешно предотвратява загубата на коса!
  • Прави косата по-плътна и бляскава!
  • Стимулира растежа на косата и регенерира скалпа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.