Как да се предпазим от отоци и да върнем комфорта на краката си

Публикувано на 03 ное. , 2016

Една от най-честите причини за локализирани отоци по тялото са травмите. Обикновено в тези случаи отоците са в комбинация с други признаци на травматично увреждане като наличие на синини, болезненост, зачервяване и други. Независимо дали става въпрос за изкълчен глезен или счупена китка, отокът се развива бързо след травматичното въздействие. Всеки, който е имал контузия знае, че отокът е естествен отговор на меките тъкани към стрес.

g

Разширени вени също може да са причина за оток на краката. Това се дължи на наличието на малки клапи във вените на крайниците, които помагат на кръвта да се движи от долната част на тялото към сърцето. При възрастните хора или тези, които често стоят „на крак“, венозните клапи отслабват и кръвта се застоява в областта на долните крайници. В резултат на повишеното налягане на кръвта, в околните тъкани прониква течност, която води до оток.

ВИТАЛЕГ ГЕЛ е отлично средство приложимо при различни болести на кръвообръщението – разширени вени, хронична венозна недостатъчност, като облекчава чувството на тежест и болките, а в дългосрочен план подобрява кръвообръщението и венозния тонус на долните крайници. Той е бързодействащ продукт, без аналог. Съдържа три активни съставки (есцин, хепарин натрий и д-пантенол) със синергичен ефект, обуславящи неговата ефикастност и бързо действие. От една страна е есцинът, който укрепва тонуса на вените и капилярите и подобрява циркулацията на кръвта от крайниците към сърцето. Есцинът повишава здравината на стените на вените, намалява задържането на течности и последващите отоци в краката. Действа успокояващо и противовъзпалително при тежест в краката и задържане на вода по време на бременност. И не на последно място, есцинът е една от най ефективната субстанция срещу целулит. ВИТАЛЕГ ГЕЛ се отличава с много високото си съдържание на есцин и благодарение на това, той много бързо дренира задържаните течности в клетката и премахва токсините. За много кратко време, ще подобрите кръвообръщението и движението на лимфата в засегнатите от целулит области. Така клетките ще получат необходимите хранителни вещества и се освобождават от натрупаните отпадни продукти – една от причините за образуване на целулит. Тъй като есцинът има силно противооточно действие, той дренира задържаната вода в клетките и за много кратък период от време подобрява вида на портокаловата кожа. Също така есцинът подтиска развитието на мастни клетки, реактивира микроциркулацията и подобрява кръвоснабдяването.

Фармакологичното действие на хепарин натрий е свързано с ограничаване на кръвосъсирването в мястото на възпаление, възпрепятстване образуването на кръвни съсиреци и ускоряване на разнасянето на отока и хематома в засегнатото място.

Д-пантенол, който прониква в дълбоките слоеве на кожата и спомага за задържане на повече вода, което съответно увеличава влажността в кожата. Освен това той предпазва от слънчево изгаряне, стимулира естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.