Експресна програма срещу двойна брадичка

Публикувано на 21 авг. , 2016

Двойната брадичка е козметичен дефект, с който можем да се сдобием без предупреждение. По-лошото е, че винаги се забелязва – особено на снимки. И макар за „заглаждането й“ да са нужни действия с резултат във времето, със следващата експресна програма ще атакувате двойната брадичка бързо и ефективно, и ще се предпазите от оформянето на такава.

00039243

Обикновено двойната брадичка се образува между 35 и 45 г. и се свързва с наднормено тегло. Но се оформя и при хора с нормално, дори слабо телосложение заради загуба на еластичност на мускулите под брадичката. Каквато и да е причината (генетична, възрастова, липса на хранителни компоненти и движение), можете да противодействате на процеса много лесно – с режим, включващ определени витамини, упражнения за двойна брадичка и масаж на врата. И така, 1, 2, 3, старт!

Упражнения

Добре е да превърнете гимнастиката за двойна брадичка в ежедневен навик. Достатъчно е сутрин и вечер да правите по няколко пъти следните упражнения:

  • Наклонете глава назад докато погледът ви срещне тавана. Върнете в изходна позиция. Наклонете глава по диагонал вдясно, върнете, наклонете по диагонал вляво и отново върнете. Завъртете по посока на часовниковата стрелка и обратно. Важно е да изпълнявате движенията много бавно, така че мускулите да се разтягат плавно.

Покрийте зъбите си с устни и ги оформете първо като буквата „О“, след това като усмивка. Направете 6 повторения. Наклонете глава назад бавно, запазвайки усмивката, и раздвижете два пъти долната челюст. Починете си няколко секунди и направете още 2 повторения.

  • Отворете устата си максимално широко и изплезете език колкото можете по-напред, докато почувствате стягане на брадичката и врата. Задръжте в тази поза като преброите до 10 и върнете в изходна позиция. Повторете 10 пъти.
  • Стегнете сухожилията на долната челюст като поставите устни над зъбите и наведете ъгълчетата им надолу, сякаш се мръщите. Задръжте 10 секунди и отпуснете. Това ще укрепи мускулите, които вървят от челюстта по врата.
  • Поставете една тенис топка между брадичката и врата. Притиснете силно и отпуснете леко (наподобява движенията с антистрес топка). Повторете 10 пъти.

 

Масаж

Използвайте възможността да съчетаете нанасянето на продукта с масаж на врата и двойната брадичка. Започнете от гърлото и бавно с въртеливи движения преминавайте нагоре. При брадичката започнете нежно да заглаждате кожата напред. След това продължете с издърпване на страничните мускули – по ръба на челюстта към края на ухото. Правете процедурата около 20 минути, включително преди лягане.

И накрая – един много ефективен трик

Започнете да дъвчете дъвка всеки ден. Освен че е полезно за зъбите, за оросяването на мозъка и концентрацията ви, ще осигурите и чудесна гимнастика на мускулите на лицето, което пък ще подпомогне изгарянето на евентуални телесни мазнини, оформящи двойна брадичка. В случай, че се притеснявате за фигурата си, подберете дъвка без захар и с природни подсладители.

Премахването на двойната брадичка, разбира се, няма да се случи за една вечер. Но ако съчетаете изпълнението на тази експресна програма с козметични продукти, подобряващи тонуса на кожата, с меню, богато на витамини и течности, ще придобиете ново излъчване по-скоро, отколкото предполагате. Успех!

Източник: aroma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.